МІНІСТР ОБОРОНИ РФ ВВАЖАЄ ВАЖЛИВИМ ПРОДОВЖИТИ ОСНАЩЕННЯ ВІЙСЬК ВИСОКОТОЧНИМИ КОМПЛЕКСАМИ, НОВІТНІМИ СИСТЕМАМИ РОЗВІДКИ І ТЕХНОЛОГІЯМИ ШІ

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу поставив завдання у 2022 року продовжити оснащення збройних сил високоточними зразками озброєння, впроваджувати у війська технології штучного інтелекту.

Про це 12 січня ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

«Важливо продовжити оснащення військ високоточними комплексами, новітніми системами розвідки, навігації, зв’язку та управління. Необхідно активно освоювати сучасну зброю, нові форми та способи дії військ, впроваджувати технології штучного інтелекту», — сказав Шойгу на селекторній нараді у вівторок. За його словами, «під час бойового навчання потрібно готувати командирів із нешаблонним мисленням, здатних приймати ефективні рішення».

«Слід зосередити зусилля на розвитку військового та військово-технічного співробітництва (ВТС) з державами Шанхайської організації співробітництва та ОДКБ, а також на зміцненні обороноздатності Союзної держави Росії та Білорусії», — зазначив міністр.

Говорячи про завдання на 2022 рік, він також повідомив, що удосконалюватиметься система соціальної захищеності військовослужбовців.

«Таким чином, перед нами стоять серйозні завдання. Від того, наскільки успішним буде їх вирішення, залежить подальше зміцнення збройних сил. Сьогодні детально обговоримо плани на 2022 рік щодо низки основних напрямів нашої діяльності», — зазначив Шойгу.

Поделиться публикацией