КИТАЙ ПЕРЕДАВ УКРАЇНСЬКИМ ПІДРОЗДІЛАМ ДСНС 52 ОДИНИЦІ ТЕХНІКИ

Китай передав українським підрозділам ДСНС 52 одиниці техніки та обладнання на загальну суму понад 95 мільйонів юанів, це близько 318 мільйонів гривень.

Про це 26 грудня ц.р. повідомив Український міліарний портал, посилачись на прес-службу МВС.

Найближчим часом, після проходження навчань, техніку направлять у регіони до відповідних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що це вже другий спільний проект між МВС та Китаєм.

«Я хочу подякувати і пану послу, і керівництву Китайської Республіки. Вперше ми зустрілися в 2016 році, тоді ви передали першу партію техніки, яка дуже знадобилась нашим фахівцям. Сьогодні ми маємо вже другий спільний проект, коли ви передаєте 52 одиниці техніки на 95 мільйонів юанів. Ми оновлюємо весь парк рятувальної техніки і всю техніку, яка приходить з Китаю, будемо використовувати в системному порядку для модернізації наших сил», – зазначив Арсен Аваков.

Серед переданої техніки – пожежні автопідіймачі, автодрабини, автомобільні крани, гусеничні бульдозери та автогрейдери.

Сьогодні сторони підписали акт передачі вищевказаної спеціальної техніки та обладнання для Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Нагадаємо, у 2016 році, до 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між країнами, Китай передав ДСНС України 25 одиниць інженерної та рятувальної техніки, 32 комплекти аварійно-рятувального обладнання і запасні частини до них.

 

Поделиться публикацией