ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ СЬОГОДНІ СТАЄ НАЙВАЖЛИВІШИМ ІНСТРУМЕНТОМ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА – ЕКСПЕРТ

Безумовно, що питання децентралізації сьогодні стає найважливішим інструментом розвитку українського суспільства,  і так само немає сумніву, що  ми маємо всі разом попрацювати над питанням розширення діяльності громадянського неурядового сектору- це дуже важливі питання.

Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) під час  міжнародної науково-практичної конференції «ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ: БЕЗПЕКОВІ АСПЕКТИ»

«Я хотів би нагадати, що ще в червні 2015 року за ініціативи народного депутата С.Семенченка був розроблений проект закону про Війська територіальної оборони. Він досі лежить зареестрований у ВРУ, і досі питання не розв’язане, воно є надзвичайно чутливим та надзвичайно важливим», — наголосив В.Бадрак.

«Ми чули про цікавий досвід Швейцарії щодо  розв’язання питань територіальної оборони, але маю сумнів, що Україні підійшов би шлях Швейцарії. Україні необхідно знайти, якісь парадигми, маючи досвід чотирьохрічної війни з РФ, тому це є дуже вагомим питанням»,- зауважив експерт.

Також директор ЦДАКР заявив, що «реформа децентралізації у сфері відповідальності Національної  поліції України» залишається важливим питанням. Зокрема,  існує проблема визначенння відносин національної поліції та громадських організацій , — вважає він.

«Дійсно у сфері підтримки громадського порядку є проблема контролю над громадськими організаціями, але з іншого боку, ми всі кажемо про те , що саме громадський сектор зараз має відігравати роль більшу у впливі на владу та прийняття рішення», підсумував В.Бадрак.

Поделиться публикацией