ГЛАВА МІНОБОРОНИ ПРЕДСТАВИВ ПРОЕКТ ЗАКОНУ ПРО НАЦБЕЗПЕКУ ПРОФІЛЬНОМУ КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ

За словами міністра оборони Степана Полторака, керівництво Міноборони США і глава Пентагону Джеймс Меттіс позитивно оцінили проект закону України «Про національну безпеку і оборону».

«Цей законопроект отримав дуже хорошу оцінку наших партнерів під час моєї зустрічі у Вашингтоні, 2 лютого, з міністром оборони США Джеймс Меттіс. Наші друзі та партнери підтримують нас у прагненні відповідати критеріям і стандартам Альянсу, щоб у нас була можливість створити сильну професійну армію», — заявив Полторак під час зустрічі з членами профільного комітету Верховної Ради 7 лютого.

Міністр оборони ознайомив депутатів з положеннями законопроекту, а також відзвітував про витрачання бюджетних коштів у 2017 році.

Полторак зазначив, що в розробці проекту закону брали участь радники і експерти з країн НАТО.

«У законопроект включені всі основні вимоги і положення щодо реформування Міністерства оборони, Збройних сил України, виконання Оборонного стратегічного бюлетеня, починаючи від впровадження демократичного цивільного контролю над Міноборони і закінчуючи розподілом функцій, завдань Генерального штабу та Збройних сил України», — уточнив міністр.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила проект закону «Про національну безпеку», який передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО і Євросоюзі.

Сприяння в розробці законопроекту надали експерти з НАТО, США та ЄС.

На початку лютого голова Пентагону Джеймс Меттіс закликав Україну якнайшвидше ухвалити закон про національну безпеку країни.

У червні 2016 року президент Петро Порошенко підписав Стратегічний оборонний бюлетень України — документ оборонного планування, розроблений з метою визначення основних напрямків реалізації воєнної політики України та розвитку сил оборони до кінця 2020 року, який передбачає курс на інтеграцію України в НАТО.

У листопаді 2015 року Порошенко заявив, що Україні потрібно мінімум шість-сім років, щоб відповідати вимогам для можливого вступу в НАТО.

Поделиться публикацией