НОВІ ПТРК МАЙЖЕ НЕ ПОТРАПЛЯЮТЬ НА ПЕРЕДОВУ – ДЖЕРЕЛО В ЗСУ

Нові протитанкові ракетні комплекси вітчизняного виробництва (ПТРК) «Скіф» і «Корсар», попри те, що сотнями передаються ЗСУ в рамках виконаного державного оборонного замовлення (ДОЗ), майже не потрапляють на передову. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник Збройних сил України на умовах анонімності, зв’язавши це з випадками, коли танки російських терористичних угруповань «можуть протягом години обстрілювати підрозділи української армії (останній такий випадок відбувся 7 лютого 2018 р. — https://dt.ua/UKRAINE/vorozhiy-tank-protyagom-godini-obstrilyuvav-piski-268630_.html).

При цьому співбесідник «ОПК» поінформував, що «на базі Львівської та Харківської академій організовано навчання експлуатації та бойового використання цих високоточних засобів ураження та вже підготовлено близько 200 військовослужбовців». «Однак проблема забезпечення ПТРК підрозділів на передовій не розв’язана», — наголосив він.

При цьому військовий міністр Степан Полторак розповів 7 лютого, що ЗСУ у 2018 році отримали засоби розвідки, автомобільну техніку. Від початку поточного року для потреб Збройних сил України закуплено близько 100 одиниць озброєння і військової техніки, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Окрім цього міністр оборони повідомив, що в минулому році ЗСУ отримали понад 2,6 тис. одиниць озброєння і техніки.

«На 7 млрд гривень ми закупили озброєння і модернізували військову техніку, відповідно до державного оборонного замовлення. Це дало нам можливість поставити і модернізувати 2650 одиниць озброєння і техніки. Це керовані засоби ураження, засоби розвідки і спостереження, ракетно-артилерійське і бронетанкове озброєння, техніка тощо. Крім того, це і дефіцитні боєприпаси, які були потрібні для підтримки боєздатності Збройних сил України» — повідомив Полторак.

А від початку поточного року для потреб Збройних сил України закуплено близько 100 одиниць озброєння і військової техніки, поінформував міністр оборони України Степан Полторак, як повідомив «Інтерфакс-Україна».

Поделиться публикацией