ГЕНЕРАЛ БЕН ГОДЖЕС ЗАКЛИКАВ ПЕРЕДАТИ УКРАЇНІ РАКЕТИ ДАЛЬНІСТЮ ДО 300 КМ

Колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес закликав американську владу передати Україні ракети ATACMS до РСЗВ HIMARS, здатні вражати цілі на відстані до 300 км. Лише це, на його думку, справді дозволить убезпечитись від російських ракет із Чорного моря.

Таку заяву Бен Ходжес зробив у Twitter як реакцію на ракетний удар Росії по Одеському порту 23 липня.

«Відстань по прямій лінії від Одеси до Севастополя майже рівно 300 км… така ж, як дальність незасекреченої ракети ATACMS, випущеної з HIMARS. Віддайте ATACMS Україні і Севастополь стане непридатним для Чорноморського флоту. Це зупинить атаки “Калібрами” на порти та невинних цивільних», – написав Бен Ходжес.

Відстань з Одеси до окупованого Севастополя, де базується флот РФ, дійсно складає 300 км. Генерал Ходжес зробив цю заяву у продовження заяви колишнього прем’єр-міністра Швеції Карла Більдта, яку він ретвітнув. Більдт жорстко відреагував на ракетний удар Росії по Одеському порту, завданий після підписання угоди про розблокування експорту українського зерна.

«Це абсурдно, коли Росія розповідає Туреччині, що це не має нічого спільного з ракетним обстрілом Одеського порту. Крилаті ракети “Калібр” – це складна зброя, яка запускається з кораблів і підводних човнів ВМФ РФ і нізвідки більше», – написав Карл Більдт.

Поделиться публикацией