В УКРАЇНІ РЕМОНТУВАТИМУТЬ ГЕЛІКОПТЕРИ «МІ» ДЛЯ ІНОЗЕМНИХ ЗАМОВНИКІВ

Українські підприємства оборонно-промислового комплексу ремонтуватимуть гелікоптери типу «МІ» для іноземних замовників.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на інформацію озвучену Міністром оборони України Андрієм Загороднюком

Наприкінці вересня майже непоміченим пройшла інформація від Міністра оборони України Андрія Загороднюка щодо отримання від Сполучених Штатів сертифікатів, які дозволять підприємствам українського оборонно-промислового комплексу ремонтувати гелікоптери типу «МІ» для іноземних замовників.

Сертифікати для ремонту гелікоптерів типу Мі-2, Мі-8 (експортна назва Мі-17 та його модифікацій), Мі-24 були передані Україні від стратегічного радника зі США Дональда Вінтера.

Два українські підприємства – ДП «Авіакон» та ПАТ «Мотор Січ» окрім ремонту вже освоїли і часткову модернізацію гелікотерів цього типу. Зокрема Мі-8МСБ включає заміну силової установки на нову, виробництва ПАТ «Мотор Січ», а остання версія включає наявність систем електронної індикації, замість аналогових приладів, нової авіоніки та ряду інших систем.

Раніше з’явилась інформація, що США намагаються переконати українське керівництво відмовитися від ідеї продажу компанії «Мотор Січ» китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation.

 

Поделиться публикацией