ВТРАТИ ТЕХНІКИ В УКРАЇНІ ВПЛИВАТИМУТЬ НА РОСІЙСЬКИЙ ЕКСПОРТ ЗБРОЇ –ЗМІ

Плани Росії щодо експорту своєї зброї руйнуються через втрати російської окупаційної армії в України.

Про це 25 липня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на Foreigh Policy.

Зазначається, що великі втрати техніки на полі бою в Україні призводять до значного уповільнення поставок озброєння, зокрема в Африку.

Про це виданню повідомили представники Міноборони та розвідки США, таким чином позбавивши Кремль важливого джерела доходу.

У Пентагоні та розвідці вважають, що серйозні втрати Росією високоякісної техніки в Україні, включно з сотнями танків і гелікоптерів, виведених з ладу американськими та європейськими переносними ракетними комплексами, почнуть спричиняти значне уповільнення поставок зброї в Африку.

Це може збільшити присутність на ринку Африки конкурентів РФ, таких як Китай та США.

За підрахунками Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, на Росію припадає майже половина основного експорту зброї в Африку, в основному постачання зброї відбувається в Алжир, Єгипет, Судан і Анголу.

«Ми очікуємо, що у них виникнуть реальні проблеми з поставками озброєння через те, що вони втрачають озброєння в Україні», — сказав високопоставлений представник розвідки США на умовах анонімності.

У Міноборони США також вбачають серйозні наслідки для оборонно-промислової бази Росії від ведення війни в Україні в результаті санкцій Сполучених Штатів та Заходу, які вже підірвали здатність Кремля поповнювати запаси складових озброєння, таких як системи наведення та мікрочіпи, що використовуються у високоточній зброї. Загалом на Росію припадає близько однієї п’ятої світових продажів зброї.

Поделиться публикацией