ІЗРАЇЛЬСЬКИЙ IAI ПРОДЕМОНСТРУВАВ НОВИЙ ДРОН-КАМІКАДЗЕ З НЕОФІЦІЙНОЮ НАЗВОЮ «ВБИВЦЯ С-300»

Ізраїльський концерн IAI (Israel Aerospace Industries) в ході виставки Aero India, що проходить з 20 по 24 лютого в індійському місті Бангалор, представив дрон-камікадзе Mini Harpy, який отримав неофіційну назву «вбивця С-300».

Згідно з повідомленням «Лента.Ру», така назва виникла через те, що у ролику компанії, доступному на YouTube, одна з мішеней для барражуючого боєприпасу нагадує радар 96Л6Е, встановлений на шасі МЗКТ-7930 від російських ракетних комплексів С-300 і С-400.

Компанія IAI зазначає, що БАК Mini Harpy поєднує можливості безпілотників Harop та Harpy. Згідно розробнику, дрон-камікадзе здатний барражувати, чекаючи появи цілі, і транслювати відповідне відео до оператора. Безпілотник допускає запуск з наземних та морських позицій, а також вертольотів, і може впевнено вражати, зокрема, ракетні та радарні установки комплексів ППО.

БПЛА Mini Harpy важить 45 кілограмів, з них на бойову частину припадає вісім кілограмів, дальність польоту апарата — до ста кілометрів від оператора, він може перебувати у повітрі до двох годин.

Росія нещодавно завершила постачання до Сирії зенітно-ракетних комплексів С-300. Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, поінформувавши, що усього до Сирії доправлено 49 одиниць техніки: локатори підсвічування, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки. Він також повідомив, що вже почалося навчання персоналу використанню ракет.

Раніше стало відомо, що сирійська урядова армія протягом двох тижнів отримає від Росії зенітний ракетний комплекс С-300 після того, як ППО країни збили літак радіоелектронної розвідки Іл-20. Такий комплекс здатний перехопити атаки з повітря на дальності в 250 кілометрів.

Поделиться публикацией