ЯК УЗБЕКИСТАН ВИХОДИТЬ З ОРБІТИ РОСІЇ

Узбекистан віддаляється від Росії досить цікавим способом – озброївся ударними турецькими БАК Bayraktar TB2 та китайськими Wing Loong 1

Безпілотні комплекси продемонструвала канцелярія президента країни.

В цілому публіковано зображення чотирьох безпілотників Bayraktar TB2, озброєних чотирма ракетами Roketsan. «Голові нашої держави було продемонстровано політ розвідувального безпілотника Bayraktar TB2», – йдеться у повідомленні. Не виключено, що безпілотників на озброєнні Узбекистану може стояти більше ніж демонструється публічно.

 

Також Узбекистан купив у Китаю військові безпілотники Wing Loong 1, які показали разом з турецькими. Повідомлялося, що китайський розвідувально-ударний безпілотний літальний апарат Wing Loong Узбекистан закупив ще у 2014 році. Серед виставлених безпілотників можна було побачити й російські розвідувальні безпілотники «Орлан». Президенту показали й дрони Lochin розроблені науково-виробничим центром при Державному комітеті з питань оборонної промисловості Узбекистану. Безпілотники можуть використовуватись як для військових, так і для цивільних потреб. БПЛА з можливістю вертикального злету і посадки Lochin можуть використовуватися як для розвідки, завдання ударів, спостереження в режимі реального часу, збору інформації, управління артилерійським вогнем. При цьому оновлені безпілотної авіації, Узбекистан також зацікавлений у винищувачах Rafale. Нагадаємо, під час візиту французького президента Емманюеля Макрона до Узбекистану, між представниками урядів країн обговорювалися питання не лише торгової, а й військово-технічної співпраці, зокрема, придбання 24 винищувачів Dassault Rafale.

Поделиться публикацией