ЯК ЗАХИСТИТИ УКРАЇНУ ВІД ДРУГОГО ПРИШЕСТЯ ТРАМПА?

За 20 місяців, що минули з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну, союзники Києва надали військову та іншу допомогу на суму понад 230 мільярдів доларів. Якщо Дональд Трамп повернеться до Білого дому, ця сума, ймовірно, зменшиться, пише The Washington Post.

«Ця похмура математика, а також політичний календар США спонукали стурбованих західних лідерів почати розробку стратегій, покликаних захистити Україну від безжального натиску президента Путіна за часів Трампа. Зараз у європейських столицях мало хто серйозно говорить про «перемогу» Києва, принаймні, не найближчим часом. Потрібен реалістичний план виживання України», – пише видання.

Після того, як Трамп і президент Джо Байден зрівнялися в результатах нещодавніх опитувань, європейські лідери нарешті зрозуміли, що другий термін Трампа можливий. Зараз ніхто у Європі не уявляє собі, що союзники зможуть заткнути діру, яка утвориться за відсутності американської військової допомоги, яка становить майже половину всієї військової допомоги, що надходить в Україну. «Європа дійсно має плани надати Україні засоби, які допоможуть їй вистояти, але ці терміни є довгими. Тим часом Кремль, який перевів російську економіку на військові рейки, відновлює свої виснажені сили швидше, ніж багато хто може собі уявити. По суті, між Росією і Заходом відбувається перегони з переозброєння, на кону яких стоїть життя і здоров’я України. І ця гонка відбувається саме тоді, коли ключовий постачальник зброї для Києва – Сполучені Штати – виглядає все більш ненадійним союзником».

Поделиться публикацией