ФРАКЦІЯ «ГОЛОСУ» ПРОПОНУЄ РОЗПОЧАТИ РЕФОРМУ СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ, ЛІКВІДУВАВШИ ДЕПАРТАМЕНТ «К»

Фракція «Голосу» пропонує розпочати реформу Служби безпеки України, ліквідувавши департамент «К» та захисту економіки і скоротивши низку функцій СБУ у сфері боротьби з корупцією, організованою злочинністю та контррозвідувального захисту економіки держави.

Про це 9 вересня ц.р. повідомив портал DT,UA.

«Фракція «Голосу» у Верховній Раді подала законопроект №2090, яким має розпочатись реформа спеціальних органів України. Він передбачає, зокрема, скорочення невластивих функцій Служби безпеки України у сфері боротьби з корупцією, організованою злочинністю та контррозвідувального захисту економіки держави, а також ліквідацію відповідних підрозділів СБУ».

У пресслужбі пояснили, що зазначені підрозділи СБУ неодноразово фігурували у корупційних скандалах, їхні функціональні обов’язки дублюють аналогічні функції Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, а також Національної поліції і Державної фіскальної служби.

У «Голосі» переконані, що за нинішніх повноважень СБУ здатна паралізувати діяльність не лише окремих компаній, а й цілих напрямків. Яскравим таким прикладом у політсилі назвали скандал навколо ринку скрапленого газу, коли СБУ заблокувала роботу кількох постачальників, встановивши монополію однієї компанії.

Крім ліквідації цих двох підрозділів, законопроект також пропонує пропорційне скорочення чисельності особового складу СБУ та внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України і Закону «Про оперативно-розшукову діяльність», щоб унеможливити залучення співробітників СБУ до розслідувань цієї категорії злочинів іншими органами.

Поделиться публикацией