У 2019 РОЦІ США ВИДІЛИТЬ УКРАЇНІ 250 МЛН ДОЛАРІВ БЕЗПЕКОВОЇ ДОПОМОГИ

Палата представників Конгресу США ухвалила проект закону про “Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони” та підтримала виділення 250 млн. дол. США на безпекову допомогу Україні. Про це повідомляє Defense Express 25 травня ц.р.

 

 

Сума коштів, яку пропонується виділити для надання безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, визначена в обсязі 250 млн. дол., що на 100 млн. доларів більше, ніж Палатою представників пропонувалося виділити у поточному, 2018, бюджетному році.

 

До документа включено основні положення проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, який, зокрема, передбачає допомогу Україні у посиленні власних спроможностей щодо захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшенні залежності від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприянні участі у програмах обміну інформацією. У законопроекті підтверджується відданість Сполучених Штатів Америки Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва нашої держави з НАТО.

 

Проект закону про “Бюджет США на 2019 р. на потреби національної оборони” має бути узгоджений з версією, що буде ухвалена Сенатом, та повторно проголосований обома палатами Конгресу перед поданням на підпис Президентові США.

 

Поделиться публикацией