У США ПРОПОНУЮТЬ УКРАЇНІ ВІДНОВЛЮВАТИ СИЛИ ДЛЯ НАСТУПУ У 2025 РОЦІ — NYT

Україна та США шукають нову стратегію після невдалого контрнаступу. Про це пише The New York Times 11 грудня.

Видання вказує, що російська армія після невдалого походу на Київ у 2022 році почала змінюватися і відновлювати свою могутність. На переконання американських чиновників, Москва має більше військ, боєприпасів і ракет, а також збільшила свою вогневу перевагу за допомогою парку бойових безпілотників, багато з яких постачає Іран.

Американці наполягають на консервативній стратегії, яка зосереджується на утриманні території, якою володіє Україна, та нарощуванням сили протягом 2024 року. Українці бажають атакувати, як з землі, так і з дальніми ударами, сподіваючись привернути увагу світу. Українські військові шукають креативних способів вивести Росію з рівноваги за допомогою нападів на збройові заводи, склади зброї та залізничні лінії для транспортування боєприпасів, а також здобути символічні перемоги.

Однак, за словами американських чиновників, без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може програти війну. «Багато українських лідерів не усвідомлюють, наскільки нестабільним є подальше фінансування війни США, заявили американські чиновники. За їх словами, ці українські генерали та вищі цивільні посадовці мають нереалістичні очікування щодо того, що поставлять Сполучені Штати. Вони просять мільйони артилерійських снарядів, наприклад, із західних запасів, яких не існує» — пише The New York Times. Тому деякі представники в армії США хоче, щоб Україна дотримувалася стратегії «утримуй і будуй» — зосередилася на утриманні території і розвитку здатності виробляти свою зброю протягом 2024 року.

При цьому в США визнали, що глибокі удари України по Криму цієї осені виявилися смертельними для Росії та стали світлою плямою в контрнаступі. Американські стратеги вважають, що українці можуть розвинути цей успіх наступного року, навіть якщо більшу частину їхньої енергії буде спрямовано на відновлення своїх сил.

Поделиться публикацией