У РОСІЇ ВИЗНАЧЕНО СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ОЗБРОЄНЬ

 

Технології розвитку гіперзвукових ракет, лазери підвищеної потужності, робототехнічні комплекси та штучний інтелект – ці пріоритетні напрямки розвитку озброєнь та військової техніки будуть відображені у новій Держпрограмі озброєння Російської Федерації до 2033 року. Цього вимагав Володимир Путін у ході традиційних нарад із керівниками ОПК та Міноборони у Сочі. Деталі зустрічі, як завжди, не розкриваються.

Про це 16 листопада ц.р. повідомив портал «Новости ВПК».

Путін лише повідомив, що «гіперзвукова ракета «Циркон» точно в повній відповідності із завданням вразила як наземні, так і морські цілі з підводного становища і з надводних кораблів». З наступного року ракета надходитиме на озброєння ВМФ. Він додав, що випробування також переконливо підтвердили унікальні характеристики лазерних установок «Пересвет», гіперзвукових комплексів «Авангард» та «Кинжал».

Відомо, що першим штатним підводним носієм «Циркона» стане АПЛ 885 проекту Ясень-М — Перм. Це п’ятий корабель у серії.

Також В. Путін наголосив, що не менш важливим стане впровадження технологій штучного інтелекту. Тут завдання у забезпеченні якісного прориву у підвищенні бойових характеристик високоточної зброї, системах управління військами, засобах зв’язку та передачі даних.

Поделиться публикацией