УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ВІЗЬМУТЬ УЧАСТЬ В ОКРЕМИХ ЗАХОДАХ НАВЧАНЬ DEFENDEREUROPE 21

Українські військові візьмуть участь в окремих заходах під час багатонаціональних навчань DefenderEurope 21.

Про це 7 квітня ц.р. повідомив Мілітарний з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

У повідомленні зазначається, що багатонаціональних навчань Defender Europe 21 розпочалися з проведення десантування американських військових та артилерійських стрільб високоточними боєприпасами в рамках тренування Fires Shock в Естонії.

Напередодні ми повідомляли, що 7 травня, в Естонії, буде відпрацьована висадка 82-ї повітряно-десантної дивізії США на аеродром Нурмсі, а 8 травня пройде перекидання десанту на вертольотах з аеродрому на центральний полігон Сил оборони.

Командувач 41 бригади польової артилерії армії США, полковник Даніель Міллер під час телефонного брифінгу повідомив, що “В рамках заходів кампанії Fires Shock, однією з її центральних подій є навчання під назвою Dynamic Front , які цього року будуть проводитися як частина навчань Defender на полігоні Графенвер (Grafenwoehr, Німеччина). В рамках Dynamic Front, ми використаємо бойову потужність 1800 учасників від 16 країн НАТО з усієї Європи, одна з яких включає участь України в цьому тренуванні. Всі учасники зосередять увагу на взаємосумісності та здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила”.

“Цього літа велика частини навчань Defender буде зосереджена навколо Чорного моря та регіону Балкан… Той факт, що ми будемо проводити ці навчання у регіоні від високих широт до Естонії і далі до Марокко протягом кількох наступних місяців, має дати уяву про масштаб цих навчань. Ми проводимо справжні навчання на цьому театрі цього літа, разом із нашими найкращими союзниками, такими як Естонія”, – зауважив керівник 7-го тренувального командування сухопутних військ США бригадний генерал Крістофер Норрі.

Defender Europe 21 – це спільне багатонаціональне навчання, яке очолює командування армії США в Європі та в Африці. Ці навчання спрямовані на підвищення готовності та усвідомлення взаємодії між військовими США, НАТО та арміями-партнерами, щоб ми разом були готові відповісти на будь-яку загрозу, – сказав полковник Джозеф Скрокка, директор з питань зв’язків з громадськістю командування армії США в Європі та Африці.

Ці та інші регулярні військові навчання – це маневри під керівництвом США, спрямовані на підвищення готовності та взаємодії із США, союзниками та силами партнерів.

Зазначається, що ці тренування присвячені розгортанню в Європі військ та військового обладнання з континентальної частини США на випадок кризи для захисту союзників. Протягом березня в порти Албанії, Хорватії, Німеччини і Греції морським шляхом доставлені понад 1300 одиниць військового обладнання армії США. До навчань Defender Europe цього року залучені понад 30 000 військовослужбовців з 25 країн, які проведуть взаємопов’язані тренування на території 13 країн.

Навчання Defender Europe завершаться в червні, але, як сказав зазначив прессекретар Пентагону Джон Кірбі:

не раніше, ніж вони продемонструють готовність спільних сил, їхню смертоносність та оперативну сумісність, посилять відданість США до наших союзників та партнерів та надаючи надзвичайну можливість висвітлити чудову роботу, яку виконують наші чоловіки та жінки щодня в регіоні – зокрема на Балканах та в Чорноморському регіоні, а також по всій Європі та в Африці в зоні оперативної діяльності.

Метою багатонаціональних тренувань є формування оперативної готовності та взаємодії між союзниками та партнерами по Північноатлантичному Альянсу.

Поделиться публикацией