УКРАЇНА І ФРАНЦІЯ ПІДПИСАЛИ УГОДИ В ОБОРОННІЙ СФЕРІ

Українські та французькі оборонні компанії підписали угоди під час візиту міністра збройних сил Франції Себастьяна Лекорню до Києва. Візит делегації, до якої окрім міністра, увійшли представники французької оборонної промисловості, відбувся 28 вересня.

Про це 29 вересня ц.р. повідомив Мілітарний.

Інформується, що Себастьян Лекорню провів зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та своїм колегою Рустемом Умєровим.

Предметами переговорів  під час зустрічей, було постачання озброєння та військової техніки, двосторонні проєкти з військово-технічного співробітництва, підготовка українських військовослужбовців та впровадження євроатлантичних стандартів в ЗСУ.

За словами Лекорню, метою зустрічей було обговорити “еволюцію” французької військової допомоги Україні у зв’язку із ризиком довготривалої війни з Росією.

Зокрема, міністр заявив, що Франція збирається перейти від “логіки вилучення зброї з власних запасів до логіки промислового партнерства” з Україною.

Міністра збройних сил Франції супроводжували представники близько 20 французьких компаній, які спеціалізуються на виробництві військової техніки: бронетехніки, артилерії, безпілотників, кібербезпеці та розмінуванні.

Вони підписали близько двадцяти контрактів, листів про наміри чи меморандумів про взаєморозуміння з українськими оборонними підприємствами, зазначили у міноборони Франції.

 

Поделиться публикацией