УКРАЇНА ОТРИМАЄ ВІД ДАНІЇ НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ

Данія надасть Україні військове обладнання та фінансову підтримку на суму 1,7 мільярда датських крон (250 мільйонів доларів).

Про це 2 травня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на заяву міністра оборони Данії Троелса Лунда Поульсена.

Переважна більшість у парламенті Данії підтримує новий пакет військової допомоги у розмірі 1,7 мільярда датських крон для України. До нього мають увійти транспортні засоби, спеціальне обладнання, системи ППО та артилерійські боєприпаси.

Це пакет пожертв у розмірі 1,7 мільярда датських крон. Він має допомогти провести майбутній український наступ та відвоювати території, окуповані росіянами“, – сказав Троельс Лунд Поульсен.

Новий пакет військової допомоги від Данії стане десятим за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

За словами міністра оборони Поульсена, новий пакет допомоги має посилити українську протиповітряну оборону. Також до нього увійдуть дефіцитні боєприпаси.

Окремо він наголосив про передачу неназваних зразків спеціальної техніки, яка має допомогти з евакуацією пошкодженої бронетехніки із зони бойових дій, а також посприяти подоланню перешкод на передовій. Імовірно, йдеться про певну кількість броньованих ремонтно-евакуаційних машин Wisent 1, котрі вже експлуатують Збройні сили України.

Також у новий пакет увійшла невідома кількість неназваних броньованих машин класу MRAP та обладнання для розмінування.

 

Поделиться публикацией