УКРАЇНА МОЖЕ ОТРИМАТИ ЛІТАКИ F-16 БЛИЖЧЕ ДО КІНЦЯ ПОТОЧНОГО РОКУ

Україна може отримати літаки F-16 ближче до кінця поточного року. Однак одні лише винищувачі навряд чи зможуть привнести зміни в хід війни.

Про це заявив 20 липня ц.р. повідомив УНІАН, посилаючись на координатора Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джона Кірбі.

«Що їм дійсно потрібно, це артилерія, амуніція, ППО і броня – танки. І за всіма чотирма пунктами ми надали неймовірну кількість допомоги і, відверто кажучи, з безпрецедентною швидкістю. Це чотири спроможності, які їм потрібні. Якщо ви подивитеся на пакети допомоги, як той, що ми оголосили вчора, – і буде ще один найближчими днями – ви побачите, що ми дійсно намагаємося надати їм ці спроможності», – розповів представник Білого дому.

За словами Кірбі, найбільше Україні необхідні не літаки, а артилерія.

«F-16 будуть поставлені в Україну, ймовірно, ближче до кінця року. Але, за нашою оцінкою, тільки F-16 не зможуть внести зміни. Їм дійсно найбільше необхідна артилерія. І тому президент США ухвалив непросте рішення про передачу касетних боєприпасів. Вони вистрілюють тисячі снарядів на день. Це справжня перестрілка», – зазначив Кірбі.

 

Поделиться публикацией