УКРАЇНА МАТИМЕ ЗМОГУ СТАТИ ЧЛЕНОМ НАТО, КОЛИ МИ ЗАБЕЗПЕЧИМО ВРЕГУЛЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ТА НАСЛІДКІВ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – Б.ТАРАСЮК

Україна зможе стати членом НАТО, коли ми забезпечимо врегулювання результатів та наслідків російської агресії, коли перейдемо до мирного життя, коли будемо відповідати не лише військовим стандартам, а й стандартам демократії та прав людини. Це ключові питання, які ще не виникли в Україні.

Про це заявив народний депутат України в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» 30 жовтня ц.р. Борис Тарасюк під час національного форуму «Нова Стратегія Миру та Безпеки».

«Лише після того, як Україна отримає сигнал зі сторони НАТО про те, що вони готові розглядати членство України, на мою думку, пройде не менше 10 років поки Україна може реально претендувати на членство в НАТО», — вважає він.

«НАТО це не єдина система гарантій .Існує інша система гарантій, яка відома як  Основний союзник поза НАТО . Це така система двосторонніх договорів, які США мають з країнами не членами НАТО. Ця система важлива тим, що вона надає гарантії безпеки з боку США. Поки, що ми не маємо запрошення до цієї системи двосторонніх договорів. Ми повинні виконати свою роботи, зрівнятися зі стандартами НАТО і зміцнювати свої Збройні сили, свою економіку, поротися з корупцією і виводити Україну на рівень передових країн світу», — наголосив Б. Тарасюк.

Поделиться публикацией