УКРАЇНА ВІД ПОЧАТКУ ВІЙНИ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ ОТРИМУЄ НА 30% МЕНШЕ БОЄПРИПАСІВ

Постачання артилерійських снарядів українським військам впали на 30% після початку війни на Близькому сході. Про це виданню ABC News повідомив анонімний український чиновник.

Зазначається, що 155-мм артилерійські снаряди, можливо, є найважливішими боєприпасами для України в боротьбі з російськими військами, а частина американських запасів, що призначалися для України, були перенаправлені до Ізраїлю.

У статті йдеться, що офіційні особи Сполучених Штатів за останні тижні кілька разів заявляли, що постачання боєприпасів Ізраїлю не вплине на війну в Україні. «Але це вплинуло», – повідомив український чиновник, і додав, що поставки цих артилерійських снарядів становлять «близько 60-70% від загальних поставок України».

В той самий час високопоставлений представник Міністерства оборони США заявив, що скорочення боєприпасів «не має абсолютно ніякого відношення до того, що відбувається в Секторі Гази». Він пояснив, що президентські пакети повноважень щодо скорочення запасів «починають складатися за кілька тижнів до цього, тому немає ніякого зв’язку між тим, що відбувається в Секторі Гази, і тим, що відбувається в Україні».

Поделиться публикацией