ТУРЕЦЬКА КОМПАНІЯ ROKETSAN РОЗРОБИЛА НАДЗВУКОВУ ПРОТИРАДІОЛОКАЦІЙНУ РАКЕТУ

Компанія Roketsan розробила надзвукову протирадіолокаційну ракету для перспективного турецького винищувача TF-X. Ракета пизначена для ураження джерел радіовипромінювання, зокрема радарів (РЛС) зенітних ракетних комплексів.

Про це 11 липня ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages.

Ракета, що отримала назву «Акбаба» (або «стерв’ятник»), була включена в список боєприпасів TF-X на брифінгу ВПС Туреччини 30 червня, повідомляє Defense News.

Програма Akbaba засекречена, і на сайті Roketsan технологія не згадується.

«Ми не можемо надати будь-яку інформацію про проєкт Акбаба через секретність з міркувань національної безпеки», – повідомив Defense News представник Roketsan 8 липня.

Але офіційний представник компанії на умовах анонімності сказав, що ракети «Акбаба» замінять близько 100 американських ракет AGM-88 HARM, що знаходяться на озброєнні ВПС.

Офіційний представник ВПС повідомив, що «Акбаба» буде використовуватися 151-ю «бронзовою» ескадрильєю – підрозділом, що спеціалізуються на використанні ракет HARM на винищувачах F-16C/D Fighting Falcon.

Джерело з оборонних закупівель повідомило, що вартість контракту на «Акбаба» невідома, оскільки кількість не визначена. «У нас є близько 100 AGM-88 HARM, які будуть замінені на Akbaba. Це ймовірний контракт приблизно на 50 мільйонів доларів. Але замовлення можуть бути більшими», – сказав він. «Це безстрокова програма».

Чиновник також сказав, що остаточна кількість ракет та вартість контракту будуть залежати від прогресу програми TF-X.

 

Поделиться публикацией