«ТАСКО» ПРЕДСТАВИЛА ВЕЛИКОКАЛІБЕРНІ СНАРЯДИ ТА ЗЕНІТНІ БОЄПРИПАСИ, ПОСТРІЛИ ДЛЯ ГРАНАТОМЕТІВ ТА ГАРМАТУ ВЛАСНОЇ РОЗРОБКИ

Корпорація «ТАСКО» на міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2018», що пройшла у Києві з 9 по 12 жовтня ц.р., представила велику кількість різноманітних боєприпасів (калібру від 23 до 122 мм), постріли для гранатометів (30 та 40 мм) та інноваційну низкоімпульсну гармату власної розробки — ТСК-90 (калібр 90 мм). Таку інформацію повідомляє http://defence-ua.com/ 26 жовтня ц.р.

 

 

Нагадаємо, «ТАСКО» об’єднує близько 25 підприємств, конструкторських бюро та інститутів, що розробляють та виготовляють вибухові речовини, порохи, боєприпаси, артилерійсько-стрілецьку зброю, електронні й оптичні системи керування вогнем до них.

 

Цьогоріч корпорація представила осколково-фугасні боєприпасі 100-мм до гармати 2А70, що використовується на радянських бойових машинах піхоти БМП-3. Розроблено два типи таких снарядів — аналог старого радянського боєприпасу з дальністю 4 км та новий, що здатен уразити ціль на відстані до 7 км. Також показали осколково-фугасний снаряд до пострілу УОФ-3 для протитанкових 100-мм гармат МТ-12 «Рапіра».

Варто звернути увагу й на 122-мм осколково-фугасні постріли для найбільш розповсюджених у ЗСУ гаубиць Д-30 та самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика».

 

Серед зразків були й менш потужні боєприпаси калібру 23 мм (ОФЗ снаряди та гільзи) до гармат А414, що використовуються в зенітних установках ЗУ-23-2 та ЗСУ-23-4 «Шілка» та 30 мм постріли (патрони з ОФЗ снарядом УОФ-8) до гармат 2А42, ЗТМ-1, ЗТМ-2, 2А72 та 2А38 (встановлюється на ЗРГК «Тунгуска»).

Також фахівці вітчизняної корпорації розробили дуже потрібні українській армії постріли з осколковою гранатою ВОГ-17МТ (для 30-мм автоматичних гранатометів АГС-17 та КБА-117) та постріли з осколковою гранатою ВОГ-25МТ для 40-мм підствольного гранатомета ГП-25 «Костьор».

Крім того, були представлені боєприпаси для 40-мм гранатомету РПГ-7, які в Україні раніше не вироблялись. Серед них – термобаричний постріл ТБМ-7 ВМТ та два види пострілу з осколковою гранатою (стандартний та далекобійний ОГ-7 ВМТТ). Як повідомив президент «ТАСКО» Валерій Павлюков, на наступний рік заплановано виготовлення власного детонатора для цих виробів та їх представлення відповідним службам для випробувань та постановки на озброєння підрозділів ЗСУ та НГУ.

Окремо варто виділити нову 90-мм низкоімпульсну гармату ТСК-90, яка здатна вражати цілі на дальності до 6 тис. метрів. Вона має «натівський» калібр, що дозволяє їй використовувати велику номенклатуру боєприпасів, що вже існують (включаючи й керовані протитанкові ракети Falarick-90). Крім того, компанія розробила й власні осколково-фугасні постріли ОФ-5 до неї.

Розповіли представники «ТАСКО» й про свої плани по організації патронного виробництва. Так, вже наступного року заплановано запустити власну лінію по виробництву патронів 7,62х39 та патронів калібру 12,7 (штатних, а згодом і підвищеної могутності з вольфрамовим сердечником).

Поделиться публикацией