США ЗАПУСТИЛИ РАКЕТУ З СЕКРЕТНИМ ВІЙСЬКОВИМ КОСМОПЛАНОМ-РОЗВІДНИКОМ

Важка ракета-носій Atlas 5 з американським космопланів X-37B військового призначення на борту стартувала 17 травня з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида). Про це повідомив eadaily.

 

Космоплан даного типу запущений вшосте. Це 139-а місія ULA і 84-й пуск носія Atlas 5. Запуск проведений в інтересах Космічних сил США.

 

«За офіційною версією, човник повинен провести роботи з перетворення сонячної енергії в мікрохвильову. Але авіаконструктор Ованес Мікоян вважає, що Пентагон випробовує під цією легендою протисупутникову зброю, — повідомив канал «Військово-політична аналітика».

 

«На орбіту безпілотник виводить ракету-носій AtlasV компанії ULA, яка використовує російські двигуни РД-180. Космоплан, за офіційною версією, повинен відпрацювати перетворення сонячної енергії, щоб забезпечити необмежений час польоту для супутників і безпілотників на орбіті».

 

«X-37B здатний самостійно діяти на висотах від 200 до 750 км, активно маневруючи при цьому. Тривалість його автономного знаходження на орбіті постійно зростає, п’ята склала — 780 діб».

 

Як написали «Нові вісті», космоплан викликає занепокоєння у російських військових. Вони впевнені, що апарат використовується для збору розвідувальних даних. У перспективі він буде здатний збивати лазерною зброєю або виводити з ладу супутники і орбітальні станції супротивників США.

 

Згідно з деякими оцінками, досвідчені X-37B вже використовувалися для виведення на орбіту компактних супутників невідомого призначення. Крім того, вони нібито здатні «ловити» малогабаритні об’єкти в космосі і привозити на Землю.

 

«Такі можливості можна використовувати для підтримки працездатності космічного угруповання, — попереджали ще рік тому експерти» Військового огляду «. — Також з’являється можливість швидкого розгортання невеликої групи супутників необхідного призначення на заданих орбітах. Наприклад, це можуть бути додаткові засоби зв’язку над районом бойових дій. Корисним навантаженням теоретично може бути і озброєння різного призначення. X-37B може використовуватися як орбітальний бомбардувальник або як перехоплювач космічної техніки. Однак реалізація таких можливостей заборонена міжнародними угодами … »

Поделиться публикацией