РФ ЗАМІЩУЄ ЗАХІДНУ ЕЛЕКТРОНІКУ ВЛАСНОЮ

Як вказує DEFENSE EXPRESS, ворог почав активніше використовувати власні електронні компоненти

Попри уявлення, що західні санкції ніяким чином не впливають на можливості РФ отримувати цивільну західну електроніку, у РФ почався процес активнішого використання мікроелектронніки власного виробництва у військовій продукції.

Про це говорить звіт з результатом аналізу блоків супутникової навігації СН-99, які використовуються у крилатих та керованих російських ракетах, що став доступним Defense Express з власних джерел.

Відповідно до нього, на субмодулі приймання сигналів супутникової навігації мікросхема командного пристрою вироблена у «НИИ космческого приборостроєния», а приймачі сигналів — АТ «Российский институт радионавигации и времени», що входить до «Алмаз-Антей». Російського виробництва й п’єзоелектричні фільтри, а також конвертор напруги.

Але попри заміну частини мікросхем на російські, РФ все ще залежна від постачання західної електроніки. Й загалом у СН-99 використовується величезну кількість чипів від американських компаній. При цьому під час збирання плат намагаються знищити маркування, а з ним — й походження компонентів.

Поделиться публикацией