РОСІЯ ПРАГНЕ ГЕОПОЛІТИЧНОГО ДОМІНУВАННЯ У ЧОРНОМОРСЬКОМУ РЕГІОНІ Й ЗБІЛЬШУЄ ВІЙСЬКОВУ ПРИСУТНІСТЬ У КРИМУ – КЕРІВНИЦТВО ВМСУ

Росія намагається отримати монопольне геополітичне домінування у Чорноморському регіоні, зокрема, можливістю блокування морських шляхів та створення різноманітних загроз державам Чорноморського регіону, якщо останні не підкорятимуться російському диктату в рамках так званої політики “Обмеженого суверенітету”.

Такі оцінки надали інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» в керівній ланці Військово-морських сил України.

За даними керівництва ВМСУ, Росія збільшує військову присутність у Криму, перебазує до нього нові надводні кораблі, підводні човни, ударну авіацію, системи ППО та ударні підрозділи сухопутних військ.

Зокрема, нарощування ударних можливостей здійснюється за рахунок введення до бойового складу 8 од. кораблів та підводних човнів носіїв КРМБ “Калібр”. Станом на 01.02.2018 до складу ЧФ РФ входить 8 носіїв КРМБ “Калібр”
(2 од. фрегатів пр.11356; 6 од. підводних човнів пр.636.3), сумарний ракетний залп яких складає 40 од., що дозволяє здійснювати ураження наземних цілей на дальності 1500 км (у звичайному спорядженні, тобто вся територія України, країни східної та південної Європи до кордонів Німеччини), 2600 км (з ядерною бойовою частиною – вся територія західної Європи до м. Лондон). У першому півріччі 2018 р. заплановано перехід фрегату пр.11356 “Адмірал Макаров” до акваторії Чорного моря;

Нарощування десантних можливостей триває за рахунок введення до бойового складу десантних та швидкісних катерів: 9 од. проти-диверсійні катери пр.03160, 4 од. десантні катери пр.11770 та пр.02510, що дозволяє здійснити висадку морських десантів (до посиленого батальйону морської піхоти) в Азовській операційній зоні;

Нарощування можливостей берегової охорони прикордонної служби ФСБ РФ (створення 3-х бригад прикордонних кораблів з загальною чисельністю понад 60 прикордонних кораблів та катерів).

Поделиться публикацией