РЕЗУЛЬТАТИВНА СПЕЦОПЕРАЦІЯ В КРИМУ: ЙМОВІРНО МІНУС ТРИ ВИНИЩУВАЧІ ТА ОСОБОВИЙ СКЛАД

31 січня відбулися атаки на об’єкти окупантів у Криму: в Євпаторії, Севастополі, Саках, Щелкіному, Гвардійському, Казантипі, та найбільш яскравим виявився її візит у Бельбек. На військовому летовищі прогриміла низка вибухів.

Як з’ясувалось внаслідок вибухів на військовому летовищі ймовірно успішно знищені щонайменше один винищувач Су-30 та два Су-27. Відповідні дані опублікували російські джерела. Є дані й про ймовірні втрати й серед особового складу росіян: 12 окупантів загинуло, ще 10  – поранено. Втім, ці дані не остаточні, росіяни продовжують рахувати свої військові втрати, тому інформація може змінитися.

Аеродром “Бельбек” після окупації Криму Росією став виключно військовим об’єктом. З 2014 року пасажирські рейси до та з нього не здійснюються. У 2018 році Міноборони Росії завершило реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту. Після цього вона стала придатною для прийому як військових, так і цивільних літаків. Однак, наразі аеропорт “Бельбек” продовжує використовуватися виключно для військових потреб.

Завдяки відео з влучанням однієї з ракет результати OSINT-геолокації вказують, що одна з ракет влучила по підземному командному пункту самої авіабази. Не виключається знищення радіоцентру штабу всієї авіації ЧФ РФ, який розміщено  на авіабазі 38-го винищувального авіаполку РФ.

Поделиться публикацией