ПІДПРИЄМСТВА УКРОБОРОНПРОМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У 9-ІЙ МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ ВІЙСЬКОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ IQDEX–2021

Підприємства Укроборонпрому взяли участь у 9-ій міжнародній виставці товарів і послуг військового призначення IQDEX–2021, яка відбулася з 10 по 13 квітня в Багдаді, Ірак.

Про це 14 квітня ц.р. повідомляє прес-служба держконцерну.

Цьогоріч об’єднану експозицію ДК «Укроборонпром» очолила Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес».

Українську оборонну промисловість на IQDEX–2021 представляли, зокрема, Державне Київське конструкторське бюро «Луч» та Завод 410 цивільної авіації. Деякі з продемонстрованих зразків озброєння та військової техніки (ОВТ) успішно використовувались у бойових умовах на сході України.

Українська експозиція містила натурний зразок автоматичного гранатомета УАГ-40, макети протитанкових ракетних комплексів «Скіф», «Корсар» та «Бар’єр-С», ракетного комплексу «Вільха», безпілотного авіаційного комплексу Raybird-3, керованого артилерійського снаряда «Квітник-Е», а також низки радіолокаційних станцій (РЛС П-18, РЛС 36Д6М-1, МРК «Тайра» тощо) та гранатометних пострілів.

Український стенд відвідали, зокрема, міністр оборони Республіки Ірак генерал-лейтенант Джума Інад Саадун Аль-Джубурі, міністр промисловості Манхал Азиз Махмуд, командувач ВПС Збройних сил Республіки Ірак генерал-лейтенант Анвар Хамад Амін, Голова корпорації військової індустріалізації та інші високопосадовці Республіки Ірак.

 

Поделиться публикацией