ПІДГОТОВКА УКРАЇНИ ДО КОНТРНАСТУПУ ПЕРЕБУВАЄ НА ЗАВЕРШАЛЬНІЙ СТАДІЇ – ОЧІЛЬНИК МОУ

Міністр оборони Олексій Резніков на пресконференції в Києві заявив, що підготовка України до контрнаступу перебуває на завершальній стадії.

Про це 28 квітня ц.р. повідомила «Українська правда».

«Підготовка завершується, тому що окрім зброї та військової техніки ще має бути опанування її нашими військовослужбовцями. Ми дуже сучасні системи отримали…

Нагадаю, що окрім танкової коаліції (куди в першу чергу входять танки Leopard-2 плюс Challenger, а Leopard-1 трохи пізніше приїдуть), ми чекаємо ще потім Abrams. Але, думаю, Abrams у цьому контрнаступі брати участь не будуть. Але наші екіпажі вже поїхали на навчання», — сказав він.  Але, окрім того, у нас велика кількість броньованих машин різного типу: БТР і БМП. Це і Bradley, і Marder, і Stryker, і CV 90 зі Швеції будуть. Там завершуються ще курси підготовчі. Сама техніка оголошена, підготовлена та частково поставлена. А є техніка, на якій завершуються навчальні програми, і вже тоді екіпажі разом з нею пробудуть, коли буде визначений час та місце.  Але скажем так: якщо у глобальному сенсі, то, в високому відсотковому режимі, ми готові», — сказав він.

Він зауважив, що рішення про дату та місце початку контрнаступу ухвалить Генеральний штаб. Міністр також сказав, що завдяки високому рівню довіри партнерів Україна отримує Patriot, HIMARS, MLRS, танки і отримає літаки.

Поделиться публикацией