ПІВДЕННА КОРЕЯ ПЕРЕДАСТЬ США 500 000 АРТБОЄПРИПАСІВ. ЯК ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ УКРАЇНИ

Південна Корея може змінити підходи щодо допомоги Україні. Про це повідомив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль в інтерв’ю Reuters перед своїм візитом до США.

Напередодні візиту з’явилася новина, що Південна Корея передасть США в оренду 500 000 артилерійських боєприпасів. Таким чином Сполучені Штати зможуть поповнити свої арсенали та передати додаткові боєприпаси Україні. Це незвичний спосіб підтримки, але він був обраний як оптимальний для обох сторін.

Уряд Південної Кореї вважає, що якщо боєприпаси здаються в оренду, право власності на них належить Сеулу. Також згодом вони будуть повернуті. Крім того, оренда є певною гарантією, що США не передадуть снаряди Україні без згоди уряду Південної Кореї.

Також відомо, що уряд Південної Кореї ще минулого року дав дозвіл Польщі на передачу Україні САУ Krab. В якості шасі для цієї САУ використовується південнокорейська платформа від САУ K9 Thunder.

Також в кінці 2022 року США придбали 100 000 артилерійських боєприпасів в Південній Кореї для забезпечення потреб українського війська.

Поделиться публикацией