ПОЛТОРАК НАЗВАВ ПРІОРИТЕТИ НА РІК: ОПТИМІЗАЦІЯ АРМІЇ ТА ЗАКУПІВЛІ ЗА КОРДОНОМ

Міністр оборони Степан Полторак визначив основні пріоритети діяльності на 2019 рік.

Про це він заявив під час засідання Комітету реформ Міністерства оборони та Збройних сил України, повідомила 31 січня прес-служба Міноборони.

«Перше — це ефективний оборонний менеджмент, що передбачає цілісну діяльність демократичного цивільного контролю та нової військової системи управління згідно з принципами НАТО. Другий — оборонне планування на засадах спроможностей, яке поєднано з бюджетними процесами в державі на середньострокову перспективу. Третє — оборонні закупівлі за кордоном з новими повноваженнями міністерства, і тут необхідно буде провести цілий комплекс роботи. І в Україні — на засадах нових правил з урахуванням норм відповідних європейських стандартів і протоколів», — сказав Полторак.

Четвертим пріоритетом Полторак визначив оптимізовану структуру Збройних сил з носіями конкретних оперативних спроможностей.

«Це стосується ефективного використання людського потенціалу та матеріальних ресурсів шляхом удосконалення організаційної структури Збройних сил України, раціонального співвідношення чисельності органів військового управління, бойових частин, частин забезпечення, установ та організацій», — сказав він.

П’ятим пріоритетним напрямом Полторак назвав інтегровану систему цивільно-військових спроможностей України для захисту національних інтересів, яка передбачає комплексне використання політичних, дипломатичних та військових засобів.

Поделиться публикацией