НІМЕЦЬКИЙ ОБОРОННИЙ КОНЦЕРН ЗБИРАЄТЬСЯ ПОБУДУВАТИ В УКРАЇНІ ЩОНАЙМЕНШЕ ЧОТИРИ ЗАВОДИ

Німецький виробник зброї Rheinmetall заявив, що планує побудувати щонайменше чотири заводи в Україні й має намір досягти рекордного обсягу продажів у 10 млрд євро у 2024 році. Компанія заявила, що заводи в Україні, яка страждає від нестачі боєприпасів, будуть виробляти снаряди, військову техніку, порох і зенітну зброю.

«Україна зараз є важливим партнером для нас, де ми бачимо потенціал у розмірі 2-3 млрд євро [продажів] на рік», – заявив 14 березня генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер під час презентації результатів діяльності компанії за 2023 рік, повідомляє The Guardian.

Rheinmetall повідомив про рекордні продажі в розмірі 7,2 млрд євро у 2023 році й наміри перевищити 10 млрд євро в 2024 році. Акції компанії злетіли на 5% у Франкфурті після оголошення результатів минулого року.

За заявою компанії, вона планує збільшити виробництво артилерійських снарядів, щоб забезпечити ними Україну. Незабаром відбудеться закладення першого каменю на місці нового заводу, яке не розголошується. Він буде побудований за зразком заводу з виробництва боєприпасів, який Rheinmetall будує в Німеччині.

У лютому 2024 року Rheinmetall відзвітував про те, скільки озброєнь відправив до України. У жовтні 2023 року АТ «Українська оборонна промисловість» та концерн Rheinmetall зареєстрували спільне підприємство – ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість», яке має проводити ремонт та обслуговування західної техніки.

У грудні аналітики Defense24 зазначили, що виробництво бронемашин Fuchs на заводі Rheinmetall в Україні може стартувати влітку 2024 року, а БМП KF41 Lynx – влітку 2025-го. Цикл виробництва складе від 8 до 12 місяців.

Поделиться публикацией