НАРОЩУВАННЯ СПРОМОЖНОСТЕЙ ССО ЗСУ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ВМСУ – ПРІОРИТЕТИ ЗСУ – ГЕНЕРАЛ ГОЛОПАТЮК

Серед пріоритетів ЗСУ у нарощуванні бойових спроможностей – розвиток Сил спеціальних операцій ЗСУ та відновлення військово-морського потенціалу держави.

Про це в інтерв’ю газеті «День» 19 травня зазначив начальник Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗСУ Леонід Голопатюк.

За його словами, сертифікація за стандартами НАТО підрозділу Сил спеціальних операцій ЗСУ, яка відбулась у минулому році, та включення цього підрозділу (першим серед держав — партнерів Альянсу) до складу додаткового комплекту Сил реагування НАТО є справжнім визнанням з боку експертів Альянсу професійності та високого фахового рівня військових ЗСУ.

Згідно з генералом, найважливішим завданням на етапі трансформації системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління ЗСУ стали перехід Генерального штабу та командування видів, окремих родів військ (сил) на J-структуру, розділення функцій генерування та застосування військ (сил), відокремлення посади Головнокомандувача та начальника Генерального штабу ЗСУ, як це існує в збройних силах переважної більшості держав — членів НАТО.

«До цілковитого позитиву слід також віднести стрімкий розвиток професійного сержантського корпусу, що складає кістяк української армії», — переконаний Голопатюк.

Поделиться публикацией