НАВКОЛО УКРАЇНИ БАЗУЮТЬСЯ ПОНАД 110 БАТАЛЬЙОННИХ ТАКТИЧНИХ ГРУП, ГОТОВИХ ДО ВТОРГНЕННЯ – МІНІСТР ОБОРОНИ БРИТАНІЇ

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес поінформував Палату представників британського парламенту про розвиток ситуації, пов’язаної з діями Росії щодо України.

Про це 21 лютого ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на заяву міністра оборони Великої Британії Бена Уоллеса.

Крім того, у складі Чорноморського флоту знаходяться дві десантні групи, дев’ять російських кораблів із крилатими ракетами та ще чотири кораблі з крилатими ракетами у Каспійському морі.

«За останні 48 годин, всупереч запевненням Кремля, ми стали свідками збільшення чисельності військ і зміни дислокації сил, що переміщуються з зон очікування в потенційні місця вторгнення.

Усі показники вказують на збільшення чисельності та боєздатності російських військ. І, що не дивно для багатьох із нас, обіцянку вивести російські війська з Білорусі після закінчення їхніх спільних військових навчань 20 лютого не було виконано, і тепер навчання продовжено до подальшого повідомлення.

Це нарощування військ доповнюється поширенням операцій під хибним прапором, пропагандистських сюжетів російських агенцій новин, що розповсюджують фейкові звинувачення проти України», — йдеться в повідомлені.

Він поінформував, що Росія дає серйозні підстави для занепокоєння з приводу того, що президент Путін, як і раніше, прагне до вторгнення.

«Я вважаю, що Путін погрожує трагічним перебігом подій, що ведуть до гуманітарної кризи, нестабільності та масових страждань не лише українців, а й росіян. Росіяни, як і багато з нас, знають про наслідки військових інтервенцій. Радянський Союз у Афганістані, перша війна у Чечні; це лише два приклади, з якими зіткнулася Росія, коли надто багато молодих людей поверталися додому у цинкових трунах. Тому уряд закликає президента Путіна — заради свого народу цієї останньої години — виключити вторгнення в Україну та відновити дипломатичний процес», — повідомив він.

Поделиться публикацией