НАБУ ЗАТРИМАЛО КОЛИШНЬОГО ЗАСТУПНИКА СЕКРЕТАРЯ РНБО ОЛЕГА ГЛАДКОВСЬКОГО

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) затримало колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського.

Про це 17 жовтня ц.р. повідомила газета «Сегодня», посилаючись на джерела в правоохоронних органах.

Зокрема, джерело в правоохоронних органах повідомило: «Гладковський намагався сьогодні вилетіти з України через аеропорт «Бориспіль», але був затриманий на кордоні співробітниками НАБУ».

В кінці лютого журналістський проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджувалося, що нібито син секретаря РНБО, голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Олега Гладковського причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі. Як стверджується в розслідуванні журналістів, Ігор Гладковський у змові з іншими чиновниками нібито скуповували військові запчастини в Росії, а також на складах української армії, а ціни на них часто не відповідали будь-яким нормам якості і накручувалися в рази. У розслідуванні вказується, що за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» зазначена продукція продавалася на підприємства українського оборонпрому. Журналісти стверджують, що таким чином були розкрадання не менше 250 млн гривень. Пізніше п’ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко звільнив Гладковського.

У свою чергу сам Гладковський у своїй заяві категорично відкинув звинувачення на свою адресу, які викладені в розслідуванні. Щоб розставити всі крапки над «і», він звернувся до правоохоронців.

«Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і до НАБУ із заявою щодо якнайшвидшої перевірки всіх викладених в «розслідуванні» фактів, і дати відповіді всьому суспільству і мені особисто», – заявив він.

4 березня стало відомо, що чиновників «Укроборонпрому» затримали за підозрою в розтраті 55,5 млн грн. Вони вивели на рахунки компанії-посередника 2,2 млн доларів в якості оплати неіснуючих послуг, повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

7 березня НАБУ провело понад 20 обшуків за місцем проживання фігурантів справи про розкрадання в оборонній промисловості, в тому числі у Олега і Ігоря Гладковських, Андрія Рогози, Віталія Жукова. За словами директора відомства Артема Ситника, були відкриті два кримінальні провадження.

 

 

 

 

Поделиться публикацией