МІНОБОРОНИ ОГОЛОСИЛО НАМІР ДООПРАЦЮВАТИ ПРОГРАМУ ЗІ СТВОРЕННЯ ВІТЧИЗНЯНОГО КОРАБЛЯ ЗА ПРОГРАМОЮ КОРВЕТА

Про це 17 лютого ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на, заступника міністра оборони України Олександра Миронюка.

Міноборони оголосило намір доопрацювати програму зі створення вітчизняного корабля за програмою корвета проекту 58250, класу «Володимир Великий».

Повідомляється, що наразі розглядається можливість доопрацювати проект, збільшити його можливості та добудувати корабель, який має стати флагманом українського флоту.

«Зараз Міноборони ініційована програма добудови національного корвета по новому переформатованому та доопрацьованома проекту. За своєю водотонажністю та можливостями, корвети проекта 58250 ближче до кораблів, які зараз класифікуються у окремий суб-клас — багатофункціональні фрегати ближньої морської зони. Тому є варіант внести відповідні зміни у «Володимир Великий» та отримати зміну фрегата «Гетьман Сагайдачний», який знаходиться в експлуатації вже 27 років», — заявив Олександр Миронюк.

Як повідомив заступник Міністра оборони України, Міноборони вже провело інвентаризацію недобудованого корабля. А Дослідно-проектному центру кораблебудування доручено завдання опрацювати шляхи його добудови на діючих в Україні суднобудівних підприємствах.

Після цього секції та все раніше закуплене оснащення буде транспортовано на нове підприємство та розміщено у елінгу. На ньому буде проведено збирання та комплектування по доопрацьованому проекту.

«За нашими розрахунками, після добудови всіх корветів, вивільнені виробничі потужності дозволять реалізувати цей проект та отримати ефективнішу морську компоненту», — підкреслив Олександр Миронюк.

Поделиться публикацией