МО США ПОВІДОМИЛО КОНГРЕС ПРО ПРОДАЖ ПОЛЬЩІ 18 УСТАНОВОК HIMARS

Міноборони США повідомило Конгрес про продаж Польщі 18 установок HIMARS та ракет до них. Контракт передбачає постачання пускових систем та боєприпасів, у тому числі ракет ATACMS. Вартість цієї угоди 10 мільярдів доларів.

Про це 8 лютого ц.р. повідомивМілітарний, посилаючись на сайт Агентства зі співробітництва у сфері безпеки міністерства оборони США.

За контрактом Польща отримає 45 ракет великої дальності ATACMS, також поставлять 1514 ракет GMLRS різної модифікації – GMLRS-AW, GMLRS-U та GMLRS-ER AW.

Польща має намір використовувати ці оборонні вироби та послуги для модернізації своїх Збройних сил і розширення своїх можливостей для зміцнення внутрішньої оборони та стримування регіональних загроз. Польщі не складе труднощів прийняти цю техніку до своїх Збройних сил“, – йдеться у повідомленні.

Також в Агентстві підкреслюють, що така угода “підтримає цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки Сполучених Штатів”.

Контракт передбачає також все необхідне обладнання для забезпечення роботи систем, навчання військових, засоби зв’язку, запасні й ремонтні частини та інженерно-технічні і логістичні послуги уряду США й підрядників.

Виконуватиме контракт компанія Lockheed Martin.

Поделиться публикацией