МАРІУПОЛЬСЬКИЙ ЗАГІН МОРСЬКОЇ ОХОРОНИ ДПСУ ОГОЛОСИВ ПРО ЗАКУПІВЛЮ ПОСЛУГ З РЕМОНТУ КАТЕРА «ГРИФ»

Маріупольський загін Морської охорони ДПСУ оголосив про закупівлю послуг з ремонту катера «Гриф».

Про це 8 квітня ц.р. повідомляє Український мілітарний портал.

Згідно з тендером, що був оголошений 22 березня 2021 року, на катері Морської охорони проекту 1400М зав.№ 907, очікується проведення докового ремонту з іншими окремими роботами.

Запланована вартість послуги складає 737 000,00 гривень. Строк виконання робіт-15 червня 2021.

Також у жовтні 2020 року, на одиному з однопитних катерів, що теж належить Маріупольському загону Морської охорони ДПСУ проводився ремонт окремих частин корпусу, пристроїв та технічних засобів.

В ході робіт було проведено постановку катера в док, виконані окремі роботи із заміною елементів такелажного кріплення, ущільнення, заміна скла на надбудові, зроблено люк для доступу у машинне відділення  тощо. Також був проведений ремонт донно-запірної арматури, валолінії, системи газовихлопів головних та допоміжних двигунів, холодильники головних двигунів та гідравлічної лебідки.

Кораблі цього проєкту будувались на Феодосійському суднобудівному заводі «Море» з 1969 року, та окрім СРСР та постачався на експорт. Після розпаду Радянського Союзу Україна продовжила будівництво катерів як для своїх потреб, так і продажу іншим країнам.

Технічні характеристики катерів проекту 1400М:

Водотоннажність: 39,7 тонн
Довжина: 23,8 метрів
Ширина: 5,0 метрів
Екіпаж: 10 осіб
Озброєння: в/к кулемет калібром 12,7 мм

Загалом у Морської охорони ДПСУ на Азовському морі є п’ять катерів цього типу – BG-105, BG-108, BG-110, BG-114 та BG-118. Під час активних бойових дій у серпні 2014 року було втрачено однотипний BG-119, що був підбитий пострілом з протитанкового керованого ракетного комплексу російсько-терористичних військ. Тоді загинуло двоє членів екіпажу – командир катеру Денис Пєтухов та сигнальник, старший матрос Богдан Тищенко.

Поделиться публикацией