ЗСУ ОПАНОВУЮТЬ БЕЛЬГІЙСЬКІ МОРСЬКІ ДРОНИ

Українські військові прибули на територію Бельгії, щоб розпочати навчання щодо застосування безпілотних підводних систем у межах тренувальної місії Європейського Союзу EUMAM. Про це повідомила міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер у Twitter.

«Сьогодні ми вітаємо українських солдатів у Бельгії в межах місії EUMAM. Вони будуть проходити навчання на підводних системах, доставлених Бельгією в Україну. Я висловила їм свою глибоку підтримку й відзначила мужність, яку вони демонструють уже майже рік», – написала вона.

У своєму пості Дедондер, ймовірно, мала на увазі підводні засоби виробництва компанії ECA Robotics Belgium, про передачу яких Україні від Бельгії стало відомо в листопаді минулого року.

Держава планувала доставити нашій десять одиниць такої техніки до кінця травня 2023 року.

Як тоді розповіла Дедондер, такі дрони можуть бути використані, зокрема, для виявлення підводних загроз. Міністерка запевнила, що апарати є новою розробкою, яка значно допоможе захисникам України.

Нагадаємо, минулого місяця Бельгія оголосила про надання Україні «найбільшого на сьогоднішній день» пакету військової допомоги, загальна вартість якого склала 92 мільйони євро.

Поделиться публикацией