ГРУЗІЯ І УКРАЇНА СТАНУТЬ ЧЛЕНАМИ НАТО — СТОЛТЕНБЕРГ

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що рішення, прийняте на саміті в Бухаресті в 2008 році про те, що Грузія і Україна стануть членами альянсу, залишається в силі.

Про це 5 грудня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на заяву Йенса Столтенберга відповідаючи на одне із запитань на конференції НАТО в Лондоні.

Йенс Столтенберг не називає конкретну дату вступу в НАТО, і каже, що НАТО зосереджена на тому, щоб допомогти Грузії і Україні просунутися вперед на шляху євроатлантичної інтеграції.

«На саміті в Бухаресті в 2008 році НАТО вирішила, що Грузія і Україна стануть членами НАТО. Я був присутній на цьому саміті особисто. Обіцянка, яке було дано в Бухаресті, залишається в силі. У той же час ми не визначаємо точний час. Ми сфокусовані на тому, щоб допомогти Грузії і Україні, щоб вони просунулися на шляху євроатлантичної інтеграції. У тому числі провели реформи, здійснили модернізацію інститутів безпеки. У Грузії зараз більше НАТО, ніж будь-коли. У нас є навчальний центр в передмісті Тбілісі. Проводимо масштабні навчання. У нас дуже тісні політичні контакти. Я був в Грузії не так давно, і там також були члени Північноатлантичної ради, ми також приїхали на Україну. Таким чином, ми працюємо з обома країнами, допомагаємо Грузії і Україні зблизитися з НАТО і робимо це за допомогою співробітництва, що добре для обох країн. Це також добре для НАТО, оскільки Грузія і Україна беруть участь в операціях і місіях альянсу, наприклад в Афганістані », — заявив Столтенберг.

Поделиться публикацией