В УКРАЇНІ ТЕСТУЮТЬ БАК ATLAS PRO

В Україні тестують безпілотний авіаційний комплекс Atlas PRO латвійської компанії Atlas Aerospace.

Про це 5 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

Повідомляється, що фахівці випробувальної бригади Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, проводять функційні випробування безпілотного авіаційного комплексу Atlas PRO виробництва компанії Atlas Aerospace з Латвії.

Метою випробувань є встановлення значень бойових, технічних та експлуатаційних характеристик БпАк Atlas PRO та оцінка відповідності отриманих характеристик оперативно-тактичним вимогам до безпілотного авіаційного комплексу мультироторного типу.

Основна частина випробувань проводиться на базі аеродромно-майнового комплексу «Півці» на Чернігівщині.

Тестування безпілотника проводяться в три етапи: лабораторні, наземні та льотні.

Безпілотний авіаційний комплекс (БпАК) мультироторного типу першого класу, призначений для ведення повітряної розвідки із застосуванням оптико-електронних засобів в реальному часі за простих та складних метеорологічних умов.

На сьогодні, виконано 100 випробувальних польотів за програмою та методиками які розробив науково-дослідний Інститут. Загальна програма випробувань передбачає виконання понад 250 польотів.

Під час оцінки можливості виконання завдань БпАК в умовах гірської місцевості, льотні експерименти проводились в складних метеорологічних умовах з непідготовлених майданчиків висотою понад 2000 метрів над рівнем моря.

В ході проведення випробувань в умовах високогір’я, була надана практична допомога гірським рятувальним загонам Закарпатської області в проведенні пошуково-рятувальної операції в районі Свідовецького хребта (1883 м). За результатами функційних випробувань буде прийнято рішення щодо доцільності прийняття на озброєння Збройних Сил України нового типу авіаційної техніки.

Поделиться публикацией