В УКРАЇНІ З’ЯВИВСЯ ПЕРШИЙ ВІТЧИЗНЯНИЙ ПРИВАТНИЙ СПЕЦЕКСПОРТЕР

10 листопада 2021 року згідно з внесеними змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 12 липня 1999 року № 1228 «Про надання суб’єктам господарювання повноважень на право здійснення експорту, імпорту товарів військового призначення та товарів, які містять відомості, що становлять державну таємницю» компанія «ІНКОМПАС» першою з приватних вітчизняних підприємств отримала повноваження спецекспортера.

Про це повідомив Defense Express, з посиланням на відповідний документ-підтвердження від Державної служби експортного контролю України.

«ІНКОМПАС» отримав урядові повноваження на право здійснення експорту посередницьких (брокерських послуг) у сфері ремонту, придбання, реалізації та транспортування товарів військового призначення.

Цитуючи слова директора ТОВ «ІНКОМПАС» Сергія Слюсаренка, Defense Express звернув увагу на те, що «тепер українські виробники озброєння мають альтернативу державним підприємствам-спецекспортерам, адже компанія планує змінити правила гри на ринку, надаючі якісно новий рівень послуг, пропонуючи більш конкурентні умови, що зробить ринок прозорішим, динамічнішим та змусить його розвиватись швидше».

– Відбувся логічний крок по лібералізації ринку продажі військової техніки – перший приватний спецекспортер отримав право на здійснення діяльності. Тепер у держави немає монопольного права на продаж продукції військового призначення яке мало сенс можливо лише на етапі продажу надлишкового майна зі складів МОУ.- Наголосив директор компанії.

 

Показово, що ТОВ «ІНКОМПАС» є членом Ліги оборонних підприємств України.

Поделиться публикацией