ВІДСУТНІСТЬ НЕОБХІДНОГО ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ Є ГОЛОВНОЮ ПРИЧИНОЮ НИЗЬКОГО РІВНЮ ЯВКИ ПРИЗОВНИКІВ — ЕКСПЕРТ

Головною причиною низького рівня явки призовників є, в першу чергу, відсутність необхідного патріотичного виховання серед молодого покоління, як в сім’ях, так і в освітніх закладах.

Так прокоментував ситуацію інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» член експертної ради ЦДАКР, екс-начальник Аеромобільних військ України (1998–2005 рр.) Іван Якубець.

За словами члена експертної ради ЦДАКР, відсутність військового патріотичного виховання призводить до небажання юнаків проходити строкову службу в Збройних силах України. В залежності від матеріальних статків родини молодіж уникає призову відкупом, або завчасним виїздом з країни «на заробітки», а також переховуванням.

«Якщо подивитися інтерв’ю та з зони АТО, то в більшості випадків ви побачите людей, яким за 40 років, вони вихованці старої школи. Коли я був юнаком, люди боялися опинитися непридатними для служби в армії!» — зауважив Іван Миколайович Якубець.

За словами експерта, шляхи вирішення лежать у законодавчому полі та полягають у приділенні більшої уваги керівництвом країни процесу патріотичного виховання молоді в освітніх закладах, підвищенні рівня ефективності призовної системи, шляхом розширення повноважень військових комісаріатів, створення більш жорсткої системи покарання за ухилення від призову.

«Якщо людина не бажає служити в Збройних силах України, тоді вона повинна відпрацювати вдвічі більший строк, але в сфері, як наприклад, громадського обслуговування. Для заможних людей, які мають бажання відкупитися від служби, треба ввести податок – певний відсоток від реальних доходів, що буде сплачуватися до кінця призовного віку. Людей, що ухиляються, необхідно обмежувати в будь-яких діях та забезпечити початок їх служби з дисциплінарного батальйону» — додав Якубець.

Поделиться публикацией