ВВЕДЕННЯ МИРОТВОРЦІВ ООН МОЖЛИВО ДЛЯ КОНТРОЛЮ ВСІЄЇ ОКУПОВАННОЇ ТЕРИТОРІЇ ДОНБАСУ – КОМІТЕТ ВРУ

 

Юрисдикція та дії миротворчої місії ООН мають розповсюджуватися на всю непідконтрольну Україні територію Донецької та Луганської області, а не обмежуватися лінією зіткнення та захистом спостерігачів місії ОБСЄ. Таку заяву зробив Комітет ВР України з питань національної безпеки та оборони у відповідь на маніпуляції керівництва Російської Федерації навколо питання можливого введення миротворчої місії ООН на Сході України.

На думку членів профільного парламентського Комітету, для України є неприйнятним обмеження дії миротворчого контингенту лінією зіткнення, оскільки це унеможливлює контроль та запобігання переміщенню зброї, особового складу бандформувань та регулярних підрозділів ЗС РФ через непідконтрольну ділянку українського кордону з Російською Федерацією.

«Процедура введення миротворчих сил в будь-який регіон згідно з нормами міжнародного права не передбачає узгодження із стороною, що не визнає себе стороною конфлікту.

Винесення питання щодо миротворчої місії на Сході України на умовах РФ є спробою російської сторони відволікти увагу від послідовного, систематичного невиконання нею пунктів Мінських Угод», — зазначається у заяві парламентарів.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->