В УКРАЇНІ ТЕСТУВАТИМУТЬ ІННОВАЦІЙНІ ОБОРОННІ РІШЕННЯ ФРАНЦУЗЬКИХ РОЗРОБНИКІВ

Інноваційні розробки французьких промисловців, зокрема антидронові та інші розробки у кластері defense-tech, можуть пройти тестування під час оборонних дій в Україні. Це можуть бути потрібні для Збройних сил України високотехнологічні рішення, повідомляє Мінцифри.

“Французькі партнери презентували власні інноваційні розробки у сфері defense-tech — перехоплювачі дронів, засоби РЕБ, продукти в напрямку біотехнологій та надання медичної допомоги. Плануємо розширювати співпрацю в цих сферах і тестувати французькі передові рішення в Україні, щоб посилювати нашу армію”, – зазначає у звіті про зустріч з представники інноваційних компаній Міністерство цифрової трансформації.

У Великій Британії інженери компанії Evolve Dynamics також розробляють технологію, яка може допомогти українським розвідувальним дронам протистояти російським засобам радіоелектронної боротьби. Це невелика, але важлива частина міжнародних зусиль союзників з підтримки України, повідомляє агентство Reuters.

Evolve Dynamics передала в Україну 100 безпілотників Sky Mantis, що робить її одним з найбільших британських постачальників безпілотників в Україну, повідомили в компанії.

Поделиться публикацией