УКРАЇНА НЕ ПЛАНУЄ ВІДКРИВАТИ ЕКСПОРТ ЗБРОЇ, ПОПРИ ПРОХАННЯ ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ

Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив у інтерв’ю Reuters.

За словами міністра, кількість виробників оборонної продукції в Україні за останні від початку повномасштабного вторгнення РФ зросла удвічі. Він оцінив потенційний річний обсяг виробництва українського ВПК у $18-20 млрд, проте український уряд спроможний профінансувати замовлення лише близько третини продукції.

В умовах нестачі коштів, Україна просить іноземних партнерів профінансувати закупівлю продукції у своїх виробників, а частина українських оборонних компаній закликає дозволити експорт озброєння і військової техніки. Однак це прохання не має політичної підтримки, сказав Камишін.

«З точки зору виробників справедливо вимагати законтрактувати їхні потужності на повну або ж дозволити їм експортувати … але ця позиція не має політичної підтримки, тому ми шукаємо фінансування для наших підприємств, щоб вся вироблена продукція залишалася в Україні», – сказав голова Мінстратегпрому.

Як повідомлялося, раніше Данія виділила $28,5 млн на закупівлю озброєння та військової техніки для ЗСУ в українських виробників. Вона стала першою іноземною країною, яка виділила кошти на закупівлю української зброї для Сил оборони України.

Поделиться публикацией