В РФ МОДЕРНІЗУЮТЬ ШАХЕДИ – БЧ БУДЕ 90 КГ

Противник веде роботи з модернізації наявного на озброєнні ударного БпЛА Shahed-136 (Герань-2). Йдеться про збільшення бойової частини з 50 до 90 кг. Також ведуться роботи над термобаричною бойовою частиною.

Дані представлено у презентації ОЕЗ «Алабуга» про виробництво дронів-камікадзе БпЛА Shahed-136 (Герань-2). З опублікованих слайдів випливає, що на підприємстві ведеться активна робота з модернізації безпілотників.

Так, 50-кг фугасна бойова частина була збільшена практично вдвічі — до 90 кг, на додаток до якої були розроблені також осколково-фугасно-запальні та термобаричні бойові частини.

Крім цього, в БпЛА Shahed-136 (Герань-2) стали встановлюватися SIM-картки українського оператора «Київстар» для визначення місця розташування дрона, факту його попадання в ціль або збиття, а також зон придушення та заміни GPS у реальному часі шляхом отримання інформації через мобільну мережу в Telegram.

Окремо відзначається опрацювання оснащення БпЛА Shahed-136 (Герань-2) засобами зв’язку та управління для використання на тактичному рівні з метою ураження особового складу та техніки біля лінії фронту, чим займаються БАК «Куб» та «Ланцет».

В лютому 2024 року в мережу потрапили дані щодо «Алабуги» про номенклатуру поставок з Ірану різних безпілотників, а також локалізації їх виробництва на території Росії, кількості та вартості.

Поделиться публикацией