БРИТАНІЯ ХОЧЕ НАДАТИ УКРАЇНІ ЗЕНІТНІ РАКЕТИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВІД РОСІЙСЬКИХ УДАРІВ

Велика Британія планує поставити Україні зенітні ракети, щоб допомогти їй захистити небо від російських ударів.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес, підкресливши, що вони підпадають під визначення оборонної зброї, передало агентство Reuters.

Він заявив британським депутатам, що вкрай важливо, щоб Україна зберегла свою здатність літати та придушувати російські повітряні напади.

«У відповідь на українські запити уряд прийняв рішення розглянути питання про надання високошвидкісних переносних зенітних ракет Starstreak. Ми вважаємо, що ця система залишиться під визначенням оборонної зброї, але дозволить українським силам краще захищати своє небо», — підкреслив міністр.

Воллес сказав, що рішення в принципі прийнято щодо поставок систем, і уряд працює над тим, як доставити їх в Україну та навчити українські сили використовувати їх.

Система Starstreak розроблена компанією Thales.

Як зазначається, якщо це рішення підтвердиться, поставка стане значним кроком у підтримці України Британією.

Президент РФ Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти Росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів Росії в Україні.

Поделиться публикацией