АМЕРИКАНЦІ НЕ БАЖАЮТЬ ЗБЛИЖЕННЯ З РОСІЄЮ, А ЄВРОПЕЙСЬКІ КРАЇНИ НАТО БУДУТЬ СТРИМАНІ ЩОДО НАДАННЯ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ – АМЕРИКАНСЬКІ ЕКСПЕРТИ

Ідея зближення США з Росією не популярна в американському суспільстві, пресі або серед політиків.

Про це під час дискусії «Безпека для України» 11 грудня в Києві сказав колишній міністр оборони США Ештон Картер (2015 — 2017).

«Можливість пом’якшення відносин з Росією зараз не має ніякої підтримки ні в ЗМІ, ні в Конгресі, ні в суспільстві. Я не впевнений, що така підтримка є у європейських лідерів», — сказав він.

При цьому, він порадив Україні розвивати свій оборонний потенціал і додав, що Заходу варто їй в цьому допомагати.

«Є певні сфери, які потребують реформування, якщо говорити про систему озброєння, системи протиповітряної оборони. У цих напрямках, мені здається, США можуть зробити більше», — сказав екс-міністр оборони США, додавши, що Україна сама має більш активно діяти у цих сферах.

На думку Е.Картера, миротворча ідея Росії – «це пастка».

Інший учасник засідання, колишній командувач Об’єднаними силами НАТО в Європі (1997 — 2000), генерал Веслі Кларк висловив переконання, що європейські країни НАТО будуть стримані щодо надання військової допомоги Україні. Він також впевнений, що Києву потрібно будувати стратегічні плани захисту

Поделиться публикацией