У РФ ВИПРОБУВАЛИ НОВУ БАЛІСТИЧНУ РАКЕТУ

У Росії випробували нову міжконтинентальну балістичну ракету.

Про це 30 червня ц.р. повідомив портал Мілітарний, посилаючись на російські інформаційні джерела.

Стало відомо, що 28 червня 2021 року, відбувся успішний пуск новітньої міжконтинентальної балістичної ракети розробки «Московский институт теплотехники» (МИТ), який входить в держкорпорацію «Роскосмос».

Пуск відбувся з Державного випробувального космодрому (Плесецьк) Міністерства оборони Росії.

В середині червня з космодрому «Плесецьк» був проведений успішний пуск нової балістичної ракети розробки МИТ, – йдеться в повідомленні.

Також, зазначається, що раніше з’явилася інформація, що 5 вересня 2019 року Міністерством оборони Росії було укладено державний контракт на проведення ОКР «Осина-РВ» зі створення нового стратегічного ракетного комплексу 15П182, за яким АТ «Корпорация «Московский институт теплотехники» виступає головним розробником.

Ракетний комплекс 15П182 створюється як модернізація існуючих варіантів бойового ракетного комплексу «Ярс-М» з індексами 15П180 і 15П181.

Проведення льотних випробувань ракетного комплексу 15П182 в стаціонарному варіанті планувалося на космодромі «Плесецьк» в 2021-2022 роках, з не менш ніж двома пусками.

Зазначимо, що напочатку цього року, Міноборони Росії вперше оприлюднило характеристики модернізованого стратегічного ракетного комплексу РС-24 «Ярс-С».

Як повідомлено, характеристики комплексу були оприлюднені під час Єдиного дня приймання військової техніки.

За даними Міністерства оборони Росії, «Ярс-С» споряджається твердопаливними балістичними ракетами калібру 1,86 метра і довжиною 17,8 метра. Стартова маса носія становить 46 тонн при масі корисного навантаження 1,25 тонни. Як заявлено у Росії, комплекс може вражати цілі на дальності до 10 тисяч кілометрів.

Нині в Ракетних військах стратегічного призначення Росії на дослідно-бойовому чергуванні комплекси «Ярс-С» стоять в Йошкар-Олі та Барнаулі.

Стратегічний ракетний комплекс «Ярс» встав на озброєння Росії у 2011 році. Мобільна установка оснащена триступеневої твердопаливної балістичною ракетою стартовою масою 46 тонн.

 

 

 

Поделиться публикацией